Ismertető

iSense szenzoros, automatizált figyelő- és riasztási rendszer az áru- és embercsempészet, illegális határátlépés hatékony visszaszorítására

Összefoglaló:
Az iSense szenzoros figyelőrendszer ideális megoldást kínál az illegális jelenlétek és tevékenységek időbeni és gyors, transzparens módon történő észlelésére, javítva az intézkedések hatékonyságát és eredményességét.
A rendszer használatával csökkenthető a csempészet által okozott adóbevétel kiesés, sikerrel szorítható vissza az orgazdák illegális jelenléte, illetve jelentősen megnehezíti az illegális határátlépést.

Magunkról:
Az iSense rendszert valós piaci igények alapján indította útnak egy konzorcium formájában a CreativEnergy Kft. és az Infotronik Kft. A folyamatban lévő szenzorfejlesztéseinkkel célunk, hogy rendszerünk a rendelkezésre álló erőforrásokat a lehető leghatékonyabban, ugyanakkor gazdaságosan használja fel. Innovációs tevékenységünk vezérelve: az IoT (Internet of things) és M2M (Machine-to-machnine) megoldásokban rejlő lehetőségek minél szélesebb körű kihasználása, amellyel az iSense rendszerét alkalmazó ügyfeleink számára az elérhető legfejlettebb technológiát kivételes gazdaságossággal párosítva biztosíthatjuk céljaik és elvárásaik teljesítésének érdekében.

Az iSense rendszer legfőbb jellemzői:
1. „0-24 órás automatizált működés”
Cégünk által kifejlesztett szenzoros területfigyelő rendszer átfogó, megbízható, transzparens és gazdaságos megoldást kínál az áru- és embercsempészet, illegális határátlépés problémájára. A rendszer működése teljesen automatizált.
Az álcázott szenzorok a környezetüket 0-24 órában figyelik, a meghatározott eseményeket automatikusan észlelik, felismerik és időközönként elküldik a központi egységnek, amely a begyűjtött adatokat feldolgozza, elemzi és szükség szerint azonnali válasz lépést tesz (riasztást küld).
Rendszerünk álcázott szenzorjai hosszú ideig, akár 6 hónapig sem igényelnek semmilyen beavatkozást vagy karbantartást. Az egyes szenzorok szükség szerint áttelepíthetőek és új helyszínen bevethetőek, így kitolható a termék-életciklus.

2. „Élőerős figyelőszolgálat támogatása”
Az iSense rendszer nem kíván az élőerős szolgálatoknak vagy a vezényelt állománynak a konkurenciájaként megjelenni, inkább hatékonyan támogatja a szervek munkáját azzal, hogy a nehezebben figyelhető területeket szenzorosan felügyeli.
Rendszerünk kiválóan alkalmas az élőerős figyelőszolgálat kiegészítésére, és az ahhoz történő integrálásra. A célzott érzékelés biztosítja, hogy a riasztások a tettenéréshez releváns információkkal (pl. észlelés helyszíne, mozgás iránya, sebessége stb.) azonnal eljussanak a Megrendelő által preferált elérhetőségekre, elősegítve ezáltal az intézkedések hatékonyságát és eredményességét.
Technikai paraméterek bemutatása 

  • A Megrendelő által meghatározott állapotváltozások (pl. hőváltozás és hőmozgás figyelés), hangeffektusok észlelése (pl. járkálás, vonszolás, beszéd), rövid hangimpulzusok (pl. lövés, kopácsolás, vágás), jellegzetes hangok (pl. fűrész, motorcsónak) észlelése.
  • Mágneses elven működő rejtett járműfigyelés, a járművek mozgásának iránymeghatározásával.
  • 6 hónapos üzemi idejű, saját tápellátású, egymással rádiófrekvencián kommunikáló, különböző hatótávolságú, álcázott szenzorok. A rendszerközponti egység hálózati bekötést igényel.
  • A rendszer alkalmassá tehető hosszú, akár több 10km-es szakaszok folyamatos megfigyelésére, illetve eseti, pontszerű helyszínek, területek ellenőrzésére is.
  • Rendszerünk igény szerint teljes mértékben beintegrálható a Megrendelő meglévő rendszereibe.

Költségek

  • Az elvárások, a célfeladat, a terepviszonyok ismeretében egyedi felmérés során rögzített adatok alapján készítjük el egyedi ajánlatunkat.
  • Szolgáltatásunk tartalmazza a szerződéses időtartam alatt: a rendszer működtetéséhez szükséges szenzorok, a központi egység és egyéb eszközök egyszeri díjait, folyamatos távfelügyeletét, az üzembe helyezést és szükség szerint a karbantartási feladatok elvégzését.
  • A szükséges műszaki tartalom szerinti üzembe állítást a megrendeléstől számított 1-2 hónapon belül vállaljuk. Egyedi fejlesztési igények átfutási ideje: 2-4 hónap.
  • A rendszer az illegális tevékenység visszaszorításából eredő károk jelentős csökkentését eredményezheti.

Bővebb információval, ingyenes tanácsadással, készséggel állunk rendelkezésre elérhetőségeinken.